Mainos
Mainos

Nuoret kokoontuneet suremaan jo yöllä – kirkossa suruhartaus Sastamalan kolarissa kuolleiden muistolle

Sastamalan seurakunta järjestää tänään Tyrvään kirkossa illalla suruhartauksen kahden lauantaina auto-onnettomuudessa kuolleen nuoren muistoksi.

Seurakunnan Facebook-sivun mukaan suruhartaus järjestetään kello 19, ja kirkko on illalla auki kuudesta yhdeksään.  


Sastamalan nuorisotyön päällikön Kirsti Köykän mukaan nuorille myös tarjotaan kriisiapua. Lisäksi paikallinen nuorisotila on illalla auki. Köykkä kertoo, että paikalliset nuoret kerääntyivät S-marketin pihaan suremaan jo yöllä.

– Tärkeintä on, että nuoret pääsevät juttelemaan keskenään ja työntekijöiden kanssa. Olemme läsnä ja kuuntelemme, Köykkä sanoo.

Kaksi 17-vuotiasta sastamalalaisnuorta kuoli lauantai-iltana mopoauton ja tila-auton kolarissa. Poliisi epäilee tila-auton kuljettajan törmänneen mopoautoon tahallaan.

Kriisiapua tarjotaan tarpeen mukaan

Nuorisotiloissa on tänään ja ensi viikolla läsnä myös kriisityöntekijöitä paikalliselta kriisikeskukselta Tukitalolta. 

Tukitaloa ylläpitävän Sastamalan seudun mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Ari Tiensuu kertoo, että todennäköisesti kriisityöntekijät päivystävät myös alueen kouluilla alkavalla viikolla.

– Heti aamusta katsotaan, mikä on tarve ja oikea tapa toimia, Tiensuu sanoo.  

Uhrien perheen ja lähipiirin kriisiavusta huolehtii Sastamalan kaupungin kriisiryhmä. Tukitalon vastuulla on tarjota keskusteluapua muille, ja tässä tapauksessa Tiensuu uskoo erityisesti nuorten olevan juttuseuraa vailla.  

Köykän mukaan erityisvalmiutta jatketaan niin kauan kuin on tarve. Jos nuorisotyöntekijät huomaavat nuorten tarvitsevan ammattiapua, he ottavat yhteyttä Tukitalon kriisityöntekijöihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme