Mainos
Mainos

Nuoret: Kouluaineilla ei yhteyttä työelämään

Monille nuorille on epäselvää, miten koulussa opetettavat aineet liittyvät työelämään.

Taloudellisen tiedotustoimiston teettämässä tutkimuksessa selvisi, että nuorten mielestä työelämään liittyviä taitoja opitaan ainoastaan opinto-ohjauksessa. OPO-kursseja on koulujen opetussuunnitelmassa kuitenkin vain vähän.

Lisäksi nuoret saavat työelämän kannalta hyödyllistä tietoa TET-harjoittelussa, joka ajoittuu peruskoulun yhdeksännelle luokalle.

Työelämän epävarmuus hirvittää

Ammatinvalinnassa nuoria huolettaa etenkin väärälle alalle ajautuminen. Entä jos omalla alalla ei olekaan töitä tulevaisuudessa?

Tutkimuksessa lähes 2 300 nuorta vastasivat ammatinvalintaan liittyviin kysymyksiin. Nuorilta kysyttiin muun muassa, mikä heidän mielestään on työssä tärkeää ja mitkä asiat koulussa voivat heidän mielestään auttaa tulevaisuudensuunnitelmien saavuttamisessa.

(MTV3)

TUTKIJA: MATEMATIIKAN TÄRKEYS YMMÄRRETTY

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot