Mainos
Mainos

Nuoret lääkärit toivovat päättäjiltä lisää arvostusta

Nuoret lääkärit näyttävät olevan pääosin tyytyväisiä työhönsä. Nuorten lääkäreiden mukaan perhe ja potilaat arvostavat heitä eniten, kun taas päättäjien tuki on usein heikkoa. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Lähes 80 prosenttia vastaajista katsoo, että potilaat ja muu henkilökunta arvostavat heitä. Valtaosa vastaajista valitsisi uudestaan lääkärin ammatin, jos olisi nyt aloittamassa opintojaan.

Sen sijaan yli kolmannes vastaajista katsoo, että valtakunnalliset päätöksentekijät arvostavat heidän työtään vain vähän. Lähes yhtä heikon arvion saavat paikalliset päättäjät ja tiedotusvälineet.

Lääkärin työssä haitallisena pidetään runsasta paperityötä ja työn pakkotahtisuutta. Tämä vaivaa etenkin terveyskeskuslääkäreitä.

Tutkimukseen vastasi noin 1 200 lääkäriä. He ovat valmistuneet vuosina 1996-2007.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot