Mainos
Mainos

Nuoret lipittävät alkoholitonta siideriä ja energiajuomaa

Alaikäiset nuoret ostavat alkoholittomia siidereitä ja energiajuomia. Sanomalehti Kalevan mukaan nuoret ovat havainneet lainsäädännön porsaanreiän, sillä Suomen elintarvikelaki ei kiellä alaikäistä ostamasta alle 2,9 prosenttisia juomia. Juomille ei myöskään ole minkäänlaisia ostorajoituksia.

Kaikki kaupat eivät kuitenkaan myy alaikäisille vähänkään alkoholia sisältäviä juomia. Karjasillan Salen myyjä Tanja Huovinen kertoo lehdelle, että nuoret kiertävät myyjältä ja kaupasta toiseen, kunnes joku myy.

Näiden siidereiden ohella energiajuomat tekevät yhä kauppansa nuorten keskuudessa. Sitä nautitaan janojuomana, vaikka niiden sisältämä suuri kofeiinipitoisuus aiheuttaa varsinkin lapsille kiihtyneisyyttä ja levottomuutta. Sinebrychoffin markkinointipäällikkö Jori Mannisen mukaan energiajuomien käyttäjistä 20 prosenttia on alaikäisiä.

(MTV)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme