Mainos
Mainos

Nuoret masennuslääkkeiden suurkäyttäjiä

Masennuslääkkeiden käyttö alle 45-vuotiaiden keskuudessa on jyrkässä nousussa.

Masennus- ja mielialalääkkeiden käyttö on viime vuosina kasvanut erityisesti 15-44 -vuotiaiden keskuudessa. Sen sijaan masennuslääkkeiden käytön kasvu eläkeikäisten keskuudessa on pysähtynyt, eläkeläisnaisilla se on jopa kääntynyt laskuun, kertoo Helsingin Sanomat.

Mielenterveysalan asiantuntijoiden mukaan nuorten aikuisten pahoinvointi on lisääntynyt ja lääkkeitä käytetään, kun paineita ei muuten osata käsitellä. 15-44 -vuotiaat naiset käyttävät masennuslääkkeitä nyt 36 prosenttia enemmän kuin neljä vuotta sitten. Samanikäisten miesten osuus lääkkeiden käyttäjistä on lisääntynyt vajaat 30 prosenttia.

Lääketilaston mukaan masennus- ja mielialalääkkeitä söi viime vuonna 273 000 suomalaista ja lääkkeisiin käytettiin 71,1 miljoonaa euroa. Depressio- ja mielialalääkkeitä syö lähes neljä prosenttia miehistä ja 6,6 prosenttia naisista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme