Mainos
Mainos

Nuoret myyrät etsivät kotia kesämökeistä

Metsämyyrät tunkeutuvat nyt ulkorakennuksiin ja kesämökkeihin. Myyriä on koko maassa runsaasti, sillä kannan kolmivuotinen kierto huipentuu syksyllä.

Metsäntutkimuslaitos Metlan jyrsijäasiantuntija professori Heikki Henttonen kertoo myyrien etsivän rakennuksista ravinnon lisäksi elintilaa. Kun nuoret myyrät joutuvat poistumaan vanhempiensa reviireiltä, ne asettuvat taloksi myös rakennuksiin.

- Pari viikkoa sitten huomasin omalla kesämökilläni myyrien pyrkivän mökkiin sisään.

Maa- ja metsätaloudelle runsas myyräkanta tietää tuhoja, mutta myös mökkiläisten kannattaa ottaa jyrsijät tosissaan. Sotkun ja kiusan lisäksi metsämyyrä levittää vaarallista myyräkuumetta.

- Parhaiten myyristä pääsee eroon tappoloukuilla, Henttonen tiivistää.

Metsämyyrä sekoitetaan usein metsähiireen. Parhaiten lajit erottaa korvista ja hännän pituudesta. Hiirellä on suuret korvat, ja sen häntä on hyvin pitkä. Pienikorvaisen myyrän häntä on vain puolet sen ruumiin pituudesta.

Metsähiiren kanta on voimakas Etelä-Suomessa, mutta hiiret pyrkivät sisätiloihin yleensä vasta syksyllä pakkasten tultua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme