Mainos
Mainos

Nuoret naiset heikoimmilla työelämässä

Naisten palkat ovat kokopäivätyössä keskimäärin 77 prosenttia miesten palkoista.

SAK:laisiin ammattiliittoihin kuuluvat naiset ovat yhä paremmin koulutettuja. Siitä huolimatta erityisesti nuoret naiset tekevät usein pätkä- tai silpputyötä ja jäävät ilman työnantajan kustantamaa henkilöstökoulutusta, ilmenee SAK:n tasa-arvoraportista.

Raportin mukaan SAK:laisten miesten ja naisten koulutuserot ovat kasvaneet. Alle 35-vuotiaista SAK:laisista naisista joka kolmas on suorittanut ylioppilas- ja joka viides vähintään opistotason tutkinnon. Samanikäisistä miehistä kolmella neljästä on ammatillinen perustutkinto.

Naisen euro 77 senttiä

Naisten palkat ovat kokopäivätyössä keskimäärin 77 prosenttia miesten palkoista. Kokopäivätyötä tekevien SAK:laisten naisten keskimääräiset kuukausiansiot ovat 1729 euroa kuukaudessa, kun vastaavasti miehet ansaitsevat keskimäärin 2250 euroa kuukaudessa. Ansiot ovat niin naisilla kuin miehillä korkeimmat teollisuudessa ja matalimmat julkisella sektorilla.

Raportin tiedot koottiin tammi-helmikuussa 2005. Kyselyyn vastasi yli 6200 SAK:laisten ammattiliittojen jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme