Mainos
Mainos

Nuoret ovat yhä stressaantuneempia – eläkeikäisillä rennompaa

Nuorten työikäisten stressi on lisääntynyt kymmenen vuoden aikana selvästi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Suomalaisten hyvinvointi 2014 -tutkimuksen mukaan 18–29-vuotiaat ovat nykyään stressaantuneempia kuin heitä vanhemmat ikäluokat.

Jo selvästi yli viidennes alle kolmikymppisistä kokee vähintään melko paljon stressiä. Kymmenen vuotta sitten stressaantuneiksi itsensä koki noin yksi seitsemästä.

Kun samaan aikaan työttömyys on kasvanut, on helppo päätellä, että stressin kasvaminen liittyy työnsaantivaikeuksiin. Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo hyväksyy teorian.

– Tuo on se ikä, jolloin kiinnitytään työmarkkinoille.

Myös muiden työikäisten stressi on kasvanut mutta ei yhtä paljon. Eläkeikäiset sitä vastoin näyttäisivät olevan aiempaa vähemmän stressaantuneita.

Vastoin yleisiä käsityksiä stressi ei ole hyväpalkkaisissa töissä olevien erityisominaisuus – päinvastoin. Vähiten ansaitseva viidennes suomalaisista kokee stressiä useammin kuin hyvätuloisin viidennes.

Toisaalta korkeasti koulutetut stressaavat matalasti koulutettuja enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme