Mainos
Mainos

Nuoret pitävät vaikutusmahdollisuuksiaan vähäisinä

Suomalaiset nuoret arvostavat suomalaista koulutusjärjestelmää ja sosiaaliturvaa, mutta ovat melko vähän kiinnostuneita politiikasta, kertoo Nuorisoasiain neuvottelukunnan tänään julkistama nuorisobarometri.

Omia mahdollisuuksiaan vaikuttaa yhteiskuntaan nuoret pitävät melko vähäisinä. Noin 40 prosenttia nuorista kertoo viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana allekirjoittaneensa vetoomuksen tai adressin tärkeänä pitämänsä asian puolesta. Sen sijaan vain nelisen prosenttia vastaajista kertoi osallistuneensa johonkin mielenosoitukseen ja noin joka kymmenes ostoboikottiin.

Suomen jäsenyyden Euroopan unionissa nuoret hyväksyvät, mutta rahaliitto Emuun ja sotilasliitto Natoon he suhtautuvat varauksellisesti. Puolet barometriin osallistuneista oli enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että EU-jäsenyys on ollut Suomelle eduksi. Nopeaa liittymistä Emuun ja aktiivista pyrkimistä Natoon taas piti hyvänä noin kolmasosa nuorista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme