Mainos
Mainos

Nuoret säästävät aikuisia ahkerammin

Suosituimpia säästökohteita ovat lomamatkat, tietokoneet, vaatteet ja kengät sekä erilaiset kulkupelit.

Suomalaisnuoret ovat ahkeria säästämään. Teini-ikäiset laittavat rahaa säästöön aktiivisemmin kuin aikuiset tai pohjoismaiset ikätoverinsa.

Nordean kyselyssä 13-17-vuotiaista nuorista vain 15 prosenttia ilmoittaa, ettei heillä ole lainkaan säästöjä. Aikuisväestöstä ilman säästöjä on yli 40 prosenttia.

Lähes kolmannes nuorista säästää ilman erityistä syytä. Säästökohteista suosituimpia ovat lomamatkat, tietokoneet ja niihin liittyvät tarvikkeet, vaatteet ja kengät sekä erilaiset kulkupelit. Pojat säästävät tyttöjä enemmän, mutta saavat myös enemmän viikkorahaa.

Suomalaisnuoret pärjäävät myös pohjoismaisessa vertailussa. Vaikka suomalaisnuorten säästöt jäävät puoleen tanskalais- ja norjalaisnuorten säästöistä, suhteessa tuloihin suomalaiset ovat huomattavasti säästeliäämpiä.

Nordean kyselyyn vastasi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa kussakin lähes 700 nuorta nettipaneelin kautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot