Mainos
Mainos

Nuoret: Tänä iltana juhlitaan - poliiseja tarvitaan

- Tottakai tänä iltana juhlitaan normaalia enemmän, koska lomat päättyvät ja ensi viikolla alkaa taas normaali arki, vastaa helsinkiläinen 16-vuotias Hilma kysymykseen juhlivatko nuoret tänä iltana normaalia kesäviikonloppua railakkaammin.

Katugallupissa valtaosa nuorista on samaa mieltä.

- Kyllä sitä varmaan itse kunkin tulee tänä viikonloppuna juhlittua tavallaan, toteaa 16-vuotias Juuso.

- En tiedä tuleeko nyt juhlittua mitenkään erityisen paljoa, kun koko kesä on juhlittu, sanoo puolestaan ikätoveri Mikko.

Helsingissä nuoret kokoontuvat sekä Hietaniemen uimarannalle että keskustaan. 16-vuotiaan tytön mukaan osa alaikäisistä jatkaa juhlintaa loppuillasta myös yökerhoihin ikärajoista piittaamatta.

Poliisia tarvitaan

Nuoret tietävät ja myöntävät, että alkoholi on osa alaikäisten nuorten juhlia.

- Alkoholin käyttö on ehkä vaan lisääntynyt koko ajan ja sitä saa muun muassa kavereilta tai sitten jotkut hakevat sitä itse suoraan kaupasta, kertoo 16-vuotias Isabella.

- Onhan se vähän huolestuttavaa, mutta se on jokaisen oma asia mitä tekee, sanoo puolestaan 16-vuotias Henri.

Juhlijoiden mukaan poliisin läsnäolo viikonloppuriennoissa on yksin omaan hyvä asia.

- Kyllä täällä näkee alta 14-vuotiaitakin ihan umpikännissä, eli kyllä pitää olla paljon poliiseja sekä muitakin työntekijöitä, jotka pitävät huolta nuorista ja katsovat ettei mitään suurempaa tapahdu, kuvailee Hilma.

- Kyllä sitä virkavaltaakin tarvitaan ehkä normaalia enemmän, jotta kaikki pysyisi järjestyksessä, jatkaa puolestaan Tuuli.

Nuorten mielestä se, että poliisi varautuu koulujen alun juhlintaan lisäämällä partiointia ei välttämättä näy katukuvassa.

- On se ihan hyvä että poliiseja on valvomassa, mutta en ole ikinä kyllä nähnyt että he esimerkiksi kaataisivat kenenkään juomia pois, sanoo 16-vuotias Anna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme