Mainos
Mainos

Nuoret vahvistavat ihmissuhteitaan sosiaalisessa mediassa

Nuoret käyttävät sosiaalista mediaa olemassaolevien suhteidensa vahvistamiseksi. Nuorisotutkimusverkoston selvityksen mukaan nuoret tutustuvat verkon kautta harvemmin uusiin ihmisiin.

Nuorisotutkimusverkoston tutkija Antti Kivijärvi sanoo, että verkossa tapahtuvaa sosiaalisuutta saatetaan pitää suotta vaarallisena tai pahana asiana.

Tutkimuksen mukaan nuoret ovat verkossa paljon ja luovat sekä ylläpitävät suhteita sosiaalisissa medioissa. Se ei silti merkitse, että aktiivisesta verkon käytöstä olisi jotain haittaa.

– Suurin osa yhteydenpidosta tapahtuu niiden ystävien, tuttujen ja sukulaisten kanssa, joden kanssa ollaan muutenkin tekemisissä, Kivijärvi sanoo.

Monet asiat muovaavat ystäväpiiriä

Antti Kivijärven mielestä nuoret valitsevat ystävikseen usein samantyyppisestä taustasta tulevia nuoria. Tutkija toivoo, että nuoristyössä kiinnitettäisiin enemmän huomiota maahanmuuttaja- ja kantaväestön nuorten kohtaamiseen.

– Esimerkiksi maahanmuuttajataustaiset nuoret ystävystyvät herkästi ja helposti keskenään kansallisista taustoista riippumatta.

Kivijärven mukaan maahanmuuttajien ystäväpiirit voivat olla hyvinkin moninaisia. Harvemmin piireihin kuitenkaan kuuluu kantaväestön, eli enemmistön nuoria. Kivijärvi tahtoo, että juuri tähän piirteeseen kiinnitettäisiin huomiota nuorisotyössä.

Yleisesti nuorten ystäväpiireihin vaikuttaa paljon vanhempien yhteiskunnallinen asema ja esimerkiksi asuinpaikka. Harrastukset ja hengailupaikat muovaavat ystäväpiirejä.

– Varsinkin kaupungeissa alueiden ja vapaa-ajan tilojen eriytyminen tapahtuu myös kuluttamisen mukaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot