Mainos
Mainos

Nuoret viihtyvät kuntien töissä

Yli 50-vuotiaat kuntatyöntekijät ovat sen sijaan sitä mieltä, että mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön ovat heikentyneet selvästi viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Alle 30-vuotiaat näyttävät viihtyvän kunnan tarjoamissa töissä hyvin ja yli 50-vuotiaat huonosti. Tuore selvitys näyttää, että nuoret katsovat työelämän laadun kunnissa parantuneen, kun taas vanhempi väki on täysin toista mieltä.

Vanhemmat työntekijät ovat sitä mieltä, että omat mahdollisuudet vaikuttaa työhön ovat heikentyneet selvästi kymmenen vuoden aikana. He eivät myöskään ole tyytyväisiä työnsä sisältöön tai henkilöstöjohtamiseen. Arvostelijoiden mielestä työtahtiin tai työmenetelmiin ei juurikaan nykyään voi vaikuttaa.

Työn palkitsevuus on heikentynyt erityisesti hoito- ja hoivatyössä. Kuntatyöpaikat saavat kiitosta siitä, että ne ovat yleensä varmoja ja pysyviä. Työn määräaikaisuudesta kärsivät lähinnä nuoret työntekijät, kun taas vanhemmissa ikäryhmissä määräaikaisuutta ei pidetty niin suurena haittana.

Työelämän laatu saa parhaat pisteet henkilöiltä, jotka toimivat koulujen ala-asteilla tai päiväkodeissa. Myös lukioissa, kirjastoissa ja siivoustyössä viihdytään paremmin kuin kymmenen vuotta sitten. Huonompaan suuntaan työviihtyvyydessä on menty terveyskeskusten vuodeosastoilla, vastaanotoilla ja koulujen yläasteilla.

Kuntaliiton KuntaSuomi-tutkimus on selvittänyt kuntatyön muutoksia vuosina 1995-2003. Tutkimuksen aineistona oli yli 8000 työntekijää 47 kunnasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot