Mainos
Mainos

Nuori Karo-koira löysi pojan pimeästä metsästä

Poliisikoira pelasti kotibileistä poistuneen ja metsään eksyneen 15-vuotiaan pojan viikonvaihteessa Lahdessa. Komisario Taisto Kuhlmanin mukaan tehtävä oli sateisessa, pilkkopimeässä yössä ja vaikeakulkuisessa maastossa niin hankala, että etsittävää olisi ollut miltei mahdoton havaita ilman poliisikoiraa.

Nuori mies oli poistunut kotihipoista Lahden Jokimaalta sunnuntain vastaisena yönä vähäisissä pukimissa. Kaverit etsiskelivät häntä läheisestä metsiköstä ensin omin voimin ja ilmoittivat sitten tapauksesta poliisille kahden jälkeen yöllä.

Alle kaksivuotias saksanpaimenkoira Karo sattui olemaan työvuorossa isäntänsä kanssa. Työn helpottamiseksi komennettiin kadonneen kaverit pois metsästä, jottei etsittäviä ja jälkiä tulisi lisää.

Karo löysi nuorukaisen noin tunnin etsinnän jälkeen puoli neljältä pehmeästä ja ryteikköisestä maastosta. Hänet tuotiin pois kantamalla ja vietiin tarkastettavaksi sairaalaan.

Komisario Kuhlmanin mukaan poliisikoirien merkitystä ei aina ymmärretä edes poliisilaitoksella. Lahden poliisilla on käytössään kuusi koulutettua koiraa eli suunnilleen yksi joka vuoroon loma-aikoja lukuun ottamatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme