Mainos
Mainos

Nuori tyttö palkittiin sisarustensa pelastamisesta

Oulussa on luovutettu tänään kaksi tasavallan presidentin myöntämää hengenpelastusmitalia. Mitalin saivat viisi sisarustaan tulipalosta pelastanut Outi Katainen Ylivieskasta sekä avantoon tipahtaneen ystävänsä pelastanut Petri Väisänen Puolangalta.

Mitalin saanut Outi Katainen oli sankaritekonsa aikaan vain 12-vuotias. Hän oli kotona yhdessä 1-,2-, 3-, 5- ja 6-vuotiaiden sisarustensa kanssa. Palohälyttimen ääni ja savunhaju saivat nuoren tytön toimimaan ripeästi ja evakuoimaan pienet lapset naapuriin.

– En oikein itsekään tiedä, miten pysyin niin rauhallisena. Kotona ja koulussa on opetettu, miten menetellä tulipalossa, että tärkeintä on saada ihmiset ulos, Outi Katainen kertaa tapahtumia.

Kataisen ripeys pelasti sisarusten hengen, sillä talo paloi korjauskelvottomaksi.

– Outi teki niin hienon työn, ettei sitä voi sanoin kuvailla, äiti Raakel Katainen kiittelee.

Kataisen 13-lapsinen perhe asuu nyt samalle paikalle rakennetussa uudessa talossa, jossa vietetään tänään juhlia Outin kunniaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme