Mainos
Mainos

Nuoria herätellään EU-keskusteluun

Poliittisesti epäaktiivisia nuoria yritetään houkutella EU-keskusteluun Euroopan omistaja -tiedotuskampanjalla. Nuorten ääntä tarvitaan, kun pohditaan unionin tulevaisuutta, toteaa Eurooppalaisen Suomen nuoret -järjestön puheenjohtaja Joona Pietarila.

Ilman kansalaiskeskustelua Euroopan unionin hankkeet on tuomittu epäonnistumaan, sanoo Eurooppalaisen Suomen nuoret -järjestön puheenjohtaja Joona Pietarila. Nuorten ääntä tarvitaan hänen mukaansa etenkin keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta.

Eurooppalaisen Suomen nuoret avaa perjantaina valtakunnallisen Euroopan omistaja -tiedotuskampanjan, jonka tavoitteena on herättää 15-20-vuotiaat poliittisesti epäaktiiviset nuoret ajattelemaan omaa eurooppalaisuuttaan ja keskustelemaan siitä.

-Euroopan omistaja ymmärtää mahdollisuutensa vaikuttaa asioihin. Ilman nuorta omistajaa ei Eurooppa eikä EU kehity, Pietarila kuvailee.

EU-asiaa välitetään nuorille muun muassa Suomen lukiolaisten liiton julkaisemassa Improbatur-lehdessä ja opetusministeriön Tervemenoa lukioon -julkaisussa.

Eurooppalaisuudesta keskustellaan myös kouluilla ja tiedotusvälineissä. Kampanjaa rahoittavat muun muassa ulkoministeriö ja Eurooppalaisen Suomen nuoret.

Eurooppalainen Suomi on kansalaisjärjestö, joka tukee Euroopan integraatiota ja suhtautuu myönteisesti Suomen EU-jäsenyyteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot