Mainos
Mainos

Nuorilla aikuisilla järkevä suhtautuminen taloudenpitoon

Suomalaisnuoret ovat riippuvaisempia vanhempien avustuksesta kuin pohjoismaalaiset ikätoverinsa.

Suomalaiset nuoret aikuiset näyttävät suhtautuvan talousasioihin järkevästi. Valtaosa alle kolmekymppisistä pitää säästämistä tärkeänä. Tekstiviestipikavippeihin suhtaudutaan pohjoismaisia tovereita kielteisemmin.

Nordean tutkimuksesta ilmenee, että suomalaisnuorten usko taloutensa kohenemiseen on esimerkiksi ruotsalaisia suurempi. Lähes puolet kyselyyn vastanneista uskoo taloustilanteensa kohoavan paremmaksi kuin vanhemmillaan.

Rahankäyttökulttuureissa on eroja. Enemmistö suomalaisnuorista säästää, mutta satunnaisesti. Ruotsissa säästäminen on useimmiten kuukausittaista, ja säästämiseen laitetaan isompi osuus kaikista menoista.

Suomalaisnuoret ovat lisäksi muita riippuvaisempia vanhempiensa avustuksesta.

Nordea kartoitti tammikuussa yli tuhannen 18-29-vuotiaan taloutta jokaisessa Pohjoismaassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot