Mainos
Mainos

Nuorilla eniten auttamishalua

15-24-vuotiaat nuoret ovat kaikkein auttamishaluisimpia suomalaisia. Tämä selviää RAY:n juhlavuoden kansalaiskyselystä, jossa on kartoitettu suomalaisten auttamisen halua.

Useampi kuin kaksi kolmesta suomalaisesta on valmis auttamaan apua tarvitsevia omilla teoillaan, esimerkiksi vapaaehtoistyöllä. Nuoret ovat kaikkia muita ikäryhmiä valmiimpia auttamaan ventovieraita ihmisiä kuten sairaita lapsia, kehitysvammaisia ihmisiä ja kehitysmaiden kansalaisia. Nuoret ovat myös muita valmiimpia auttamaan syrjäytyneitä kuten huumeidenkäyttäjiä tai kadulla kerjääviä ihmisiä.

Toisaalta nuorimmasta vastaajaryhmästä löytyi eniten myös heitä, jotka auttoivat harvemmin kuin kerran vuodessa. Nuoret olivat myös muita ikäryhmiä haluttomampia sitoutumaan pidempiaikaiseen auttamiseen.

Kyselyn mukaan puolet suomalaisista auttaa vähintään kuukausittain jotakin toista ihmistä tai tahoa, esimerkiksi järjestöä.

Eniten suomalaiset auttavat omaa perhettään ja lähipiiriään. Runsaasti myötätuntoa herättävät myös sairaat lapset, ikääntyneet ja kansainvälisten kriisien uhrit. Kolmannes suomalaisista osallistuu johonkin järjestöjen organisoimaan vapaaehtoistoimintaan.

TNS Gallupin tekemään tutkimukseen vastasi n. 2500 suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme