Mainos
Mainos

Nuorilla suuret luulot talousosaamisestaan

Suomalainen 18–27-vuotias nuori uskoo ymmärtävänsä ja hallitsevansa jokapäiväiset talousasiat, mutta ei juuri suunnittele tai ennakoi tulojaan ja menojaan.

Pohjoismaisessa vertailussa suuria eroja ei nouse esille, joskin tanskalaiset vastaajat kokevat itsensä hieman naapureitaan epävarmemmiksi.

Sampo Pankin tutkimuksen mukaan suomalaisnuorten henkilökohtaista taloutta horjuttavat usein ennakoimattomat laskut. Reilusti alle puolet ikäluokasta kykenee säästämään jonkin verran rahaa kuukausittain.

80 prosenttia suomalaisista nuorista kykenee valitsemaan tarjotuista vaihtoehdoista koron määritelmän oikein, kun samaan pystyi vain 53 prosenttia ruotsalaisista, 68 prosenttia norjalaisista ja 69 prosenttia tanskalaisista vastaajista.

Nuorten talousosaamista kartoittavaan pohjoiseurooppalaiseen tutkimukseen vastasi yhteensä 2 400 suomalaista, ruotsalaista, norjalaista, tanskalaista, irlantilaista ja pohjoisirlantilaista 18–27-vuotiasta nuorta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot