Mainos
Mainos

Nuorille työttömille lisää velvoitteita hakea kouluun

Nuoria työttömiä yritetään patistaa opintoihin työttömyysturvalain kiristyksillä.

Vastaisuudessa myös työttömyyspäivärahaa saavan alle 25-vuotiaan pitää hakea koulutuspaikkaa yhteishaussa, jotta hän säilyttää oikeuden työttömyysetuuteen. Pakkohaku koskee niitä nuoria, joilla ei ole ammatillista koulutusta.

Aiemmin velvollisuus on ollut vain työmarkkinatukea saavilla nuorilla.

Muutokset ovat osa päivitettyä työttömyysturvalakia, josta hallitus antoi tänään esityksensä. Ne liittyvät hallituksen nuorten yhteiskuntatakuuseen.

Uuden lain myötä työttömien nuorten ei olisi enää pakko hakea koulutuspaikkoja syksyn yhteishaussa. Keväällä pitäisi hakea vähintään kahteen syksyllä alkavaan koulutukseen, kun nykyisin vaatimuksena on kolme paikkaa.

Työttömyysturvalakia muutetaan myös opintonsa keskeyttäneiden yliopisto-opiskelijoiden osalta. Yliopisto-opiskelijalle ei enää maksettaisi työttömyysetuutta sillä perusteella, että hän on keskeyttänyt opintonsa vähintään vuodeksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot