Mainos
Mainos

Nuorisojoukko rähinöi vappuyönä Helsingissä

Poliisi epäilee ainakin 17:ää nuorta Helsingissä VR:n makasiineilla rähinöintiin liittyvistä rikoksista. Poliisi löysi tapahtumapaikalta noin kymmenkunta käyttämätöntä polttopulloa.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni nuoria, joista pidätettynä oli vapunpäivänä alkuillasta kaikkiaan yhdeksän. Heitä on rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan syytä epäillä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeän tuhotyön yrityksestä henkilöstä riippuen.

Neljä nuorta päästettiin maanantaina vapaaksi. Lisäksi poliisi ei ollut vielä illalla päättänyt, pidätetäänkö neljä muuta nuorta. Osa epäiltyjen henkilöllisyydestä ei ole poliisin tiedossa, joten Tolvasen mukaan rikoksiin syyllistyneitä voi olla paljon enemmän kuin 17.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan vappuyön rähinöinnistä. Useita poliiseja loukkaantui lievästi, kun nuorisojoukko sytytti tulipaloja makasiinien pihalla ja häiritsi niiden sammuttamista.

-Olemme tehneet kuulusteluja ja teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla.

Käyttämättömät polttopullot löytyivät tapahtumapaikalta päivän valjettua.

Tuli roihusi pitkään

Kun palokunta yritti sammuttaa roihuavaa irtaimistoa iltayhdeltätoista, nuoret kävivät letkujen kimppuun. Paikalle saapui mellakkapoliisi turvaamaan sammutustyötä. Poliisia heitettiin kivillä ja muilla tavaroilla.

Tuli sai roihuta makasiinien pihalla pitkälle aamuyöhön asti. Palokunta sammutti palon neljän aikaan, kun liekit alkoivat lähestyä rakennuksia. Lisäksi alueella oli räjähdysvaara, sillä tuleen oli heitetty kaasupulloja. Tuli ehti alustavien tietojen mukaan vaurioittaa makasiineja myös sisältä. Myös viranomaisten kalusto vahingoittui.

Makasiineilla oli poliisin mukaan enimmillään 150-200 nuorta. Väkijoukko poistui paikalta vapaaehtoisesti, kun palokunta ryhtyi sammuttamaan paloa. Alue oli pitkään eristettynä.

Poliisi pitää tapahtumia Suomen olosuhteissa poikkeuksellisina.

Poliisin mukaan nuoret yrittivät vallata makasiineja. Rakennukset ovat olleet tyhjillään ja odottavat purkamista.

Nuorisojoukon motiivina on poliisin mukaan ollut globalisaation ja kaupallisuuden vastustaminen. Kyse on osittain samasta nuorisojoukosta, joka heitteli eilen mielenosoituksessa pulloja ja rikkoi kauppojen ikkunoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme