Mainos
Mainos

Nuorisokysely: Kannabiskokeilut yleistyneet - uupumus vähentynyt

Eteläkarjalaisten nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntyneet. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan hasista ja marihuanaa on kokeillut 7 prosenttia yläluokkalaisista ja 12 prosenttia lukiolaisista. Ammattiin opiskelevista kannabista on kokeillut Etelä-Karjalassa 20 prosenttia, kun pääkaupunkiseudulla osuus on yli 30 prosenttia.

Kuudessa eteläkarjalaisessa kunnassa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 4700 oppilasta peruskoulujen yläluokilta, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista. Heiltä kysyttiin muun muassa päihteiden käytöstä, liikunnasta ja kouluoloista. Tutkimuksen mukaan muutokset ovat pääosin vähäisiä. Esimerkiksi nuorten oireilu ja koulu-uupumus ovat jonkin verran vähentyneet.

Kouluterveydenhoitajan ja -lääkärin vastaanotoille pääsy on sen sijaan vaikeutunut. Näin koki jopa puolet lukiolaisista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot