Mainos
Mainos

Nuorisolaki kannustaa talonvaltaukseen

Talonvaltaus Katajanokalla 2007

Talonvaltauksen laillisuus on viime aikoina herättänyt kiivasta keskustelua julkisuudessa. Viime vuoden aikana talonvaltaus on jälleen noussut nuorten keskuudessa suosituksi keinoksi vaikuttaa.

Vuonna 2006 säädetyssä nuorisolaissa kannustetaan nuorison aktiivista kansalaisuutta ja tavoitteellista toimintaa kansalaisyhteiskunnassa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Nuorisotutkimusverkoston tutkija Mikko Salasuo rinnastaisi talonvaltauksen tavoitteelliseksi ja aktiiviseksi toiminnaksi yhteiskunnassa.

- Tämä antaa kyllä selvästi viitteitä, siitä, että talonvaltauksen kaltainen toiminta on sitä toimintaa, johon nuoria itseasiassa kehotetaan.

Lain mukaan kunnan on järjestettävä nuorisolle tiloja ja mahdollisuuksia toimia. Ristiriitaa aiheuttaa kuitenkin nykyinen kuntien strategialinjaus, jonka mukaan kaupunkien keskustoja on valjastettava kaupalliseen käyttöön ja saatava mahdollisimman tuottaviksi.

- Kaupunkien keskustoista tehdään enemmän markkinoiden ehdoilla toimivia alueita, joissa kuluttaminen on keskeinen tarkoitus. Tästä syystä nuoret kokevat kaupunkitilan kapenevan pois heidän käytöstään, kertoo Salasuo.

Lue lisää talonvaltauksesta ja sen vaikutuksista täältä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot