Mainos
Mainos

Nuorisolle auttava tietokoneohjelma

Nuorisoyhteistyöjärjestö Allianssi tarjoaa nuorille tietokoneohjelman, jonka avulla he voivat selvittää oikeutensa sosiaaliturvaan eri elämäntilanteissa.

Nuttu-ohjelman avulla voi laskea tulot, tulonsiirrot, verotuksen ja sen mitä lopulta jää käteen. Internetissä julkaistussa ohjelmassa on myös linkit taustatietoihin sosiaaliturvan yksityiskohdista.

-Opiskelu, työttömyys, varusmiespalvelu, asunnon hankinta ja vaikkapa perheen perustaminen ovat tilanteita, joissa koottua tietoa eri järjestelmistä on vaikea saada, perustelee hanketta vetävä Hannu Kareinen Allianssista.

Vuoden alussa käyttöön otetun Nuttu-ohjelman voi imuroida omalle tietokoneelle kotisivulta http://www.alli.fi/nutipa/nuttu/. Ohjelman taustalla ovat Allianssin lisäksi Kansaneläkelaitos, Nuorisoasiain neuvottelukunta sekä sosiaali- ja ympäristöministeriöt.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme