Mainos
Mainos

Nuorison lihavuus yleistynyt rajusti

Ylipainoisten osuus suomalaisista nuorista on kolminkertaistunut vajaassa 30 vuodessa, kertoo tuore väitöstutkimus. Ylipaino on muita yleisempää etenkin tytöillä, jotka viettävät paljon aikaa television tai tietokoneen ääressä.

Nykyajan ylipainoisilla nuorilla on kiloja selvästi enemmän kuin ikätovereillaan 1970-luvulla. Sen sijaan hoikimmat nuoret eivät paina paljon enempää kuin ennenkään.

Ylipainoa oli vähiten korkeasti koulutettujen vanhempien lapsilla sekä niillä, jotka itse kokivat menestyvänsä koulussa hyvin. Suurissa kaupungeissa ylipainoisia nuoria oli vähemmän kuin muualla.

Susanna Kautiainen käytti tutkimusaineistonaan Nuorten terveystapatutkimusta vuosilta 1977-2005. Siinä on mukana 12–18-vuotiaita nuoria. Väitöskirja tarkastettiin Tampereen yliopistossa perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot