Mainos
Mainos

Nuorisosäätiön vuokramenot linssin alla

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) tekee tarkastuksen Nuorisosäätiössä ja sen omistuksessa olevissa kiinteistöyhtiöissä. Tarkastuksessa selvitetään ovatko ARA-asuntojen vuokralaiset maksaneet vuokrissaan sellaisia kustannuksia, jotka voidaan katsoa poliittiseksi tueksi.

ARA selvittää myös ovatko yhtiöt noudattaneet vuokraustoiminnassaan valtion tukeen liittyvää omakustannusperiaatetta ja ovatko vuokrat olleet kohtuullisia. Huomio kiinnitetään muun muassa kiinteistöyhtiöiden Nuorisosäätiön Isännöinti Oy:lle maksamien palkkioiden suuruuteen ja kohtuullisuuteen.

ARA tutkii lisäksi, onko Nuorisosäätiön rakennushankkeiden kilpailutus tehty asianmukaisesti.

ARA on jo pyytänyt Nuorisosäätiöltä kiinteistöyhtiöiden toimintaan liittyviä tietoja ja selvityksiä. Valtion tuki eli arava- ja korkotukilainat sekä niihin liittyvät avustukset on myönnetty kiinteistöyhtiöille, ei siis säätiölle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot