Mainos
Mainos

Nuorisotyöttömyys räjähti nousuun

Nuorisotyöttömyys on pahentunut nopeasti. Tammikuun lopussa työttömiä nuoria oli jo 30 000 eli kolmanneksen enemmän kuin vuosi sitten.

Tilanne saattaa edelleen huonontua nuorten kohdalla: irtisanomistilanteessa yrityksistä lähtee ensimmäisenä määräaikainen työväki, joka on yleensä nuorta.

Myös työvoimatoimistoissa tuskaillaan nuorten tilannetta. Viime kuukausina niihin on ilmestynyt satoja uusia asiakkaita, joista nuorten osuus on suuri.

- Aikaisemmin nuoret työnhakijat menivät kuin kuumille kiville, kun oli työvoimasta pula. Nyt kaikkien alojen osaajia on hyvin saatavissa, ja nuoret joutuvat kilpailemaan aika paljon kovemmilla työmarkkinoilla, sanoo Kokkolan työvoimatoimiston johtaja Matti Sykkö.

Suomen nuorisotyöttömyys hipoi vielä kymmenen vuotta sitten EU:n kärkeä, mutta tilanne parani talousnousun myötä. Nyt nuoret kansoittavat jälleen kortistoja etenkin pohjoisessa Suomessa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme