Mainos
Mainos

Nuorsuomalaiset laittavat "pillit pussiin"

Nuorsuomalaisten puoluehallitus on kutsunut koolle ylimääräisen puoluekokouksen, jossa on tarkoitus päättää puolueen lopettamisesta.

Nuorsuomalaisten puoluehallitus esittää huhtikuun 25. päivä Helsingissä pidettävälle puoluekokoukselle, että puolue omasta pyynnöstään siirtyy pois puoluerekisteristä ja jatkaa toimintaansa vain rekisteröitynä yhdistyksenä.

Nuorsuomalaiset menettivät eduskuntavaaleissa molemmat kansanedustajanpaikkansa. Jos puolue jatkaisi toimintaansa, se voisi osallistua vielä seuraaviin eduskuntavaaleihin. Jos se ei saisi silloinkaan kansanedustajia, puolue siirrettäisiin pois puoluerekisteristä automaattisesti.

Nuorsuomalaisten puoluehallituksessa lopettamista vastusti yksi hallituksen jäsen. Puoluekokouksessa lopettamiseen vaaditaan yksinkertainen enemmistö.
Nuorsuomalaisten puheenjohtaja Risto E. J. Penttilä perustelee puolueen lopettamista jäsenille lähetetyssä kirjeessä mm. sillä, että on nöyrryttävä äänestäjien tahdon edessä. Penttilä kuitenkin uskoo, että nuorsuomalaiset tulevat uudestaan vaaliorganisaationa, puolueena, liikkeenä, yhteiskunnallisten ideoiden pajana tai jossain muussa muodossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme