Mainos
Mainos

Nuorten arjen hallinnan haasteita puinut ministeri myöntää heikon kohtansa: Siivous

Nuorisobarometrin julkistamistilaisuudessa esiintynyt opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myöntää, ettei siivous ole hänen juttunsa.

– Nauroin vain tuossa sitä, että jos hyvä elämä ja arjen hallinta on sitä, että talousasiat ovat kunnossa, nukkuu riittävästi ja siivoaa, niin silloin varmaan arjen hallinnan haasteita voi olla ministerilläkin, Grahn-Laasonen sanoo ja hymyilee leveästi.

Puheessaan opetusministeri myönsi, että siivous ei ole hänen vahvin puolensa. Asia tuli esille, koska barometrissä selvitetään nuorten arkitoimista selviytymistä.

Tytöt selviävät arjen haasteista paremmin. Erityisen suuria sukupuolten erot ovat pyykinpesussa ja siivouksessa pärjäämisessä.

Ainoastaan työvoimaviranomaisten kanssa asioinnista ja pankki- ja veroasioiden hoitamisesta tytöt ja pojat selviävät yhtä hyvin.

Iän myötä arkitoimet alkavat sujua yhä paremmin, ja korkeasti koulutetut nuoret pärjäävät arkitoimissaan muita paremmin. Ne nuoret, jotka kokevat selviytyvänsä hyvin arkisista toimista ovat muita tyytyväisempiä elämäänsä.

Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa suomalaisten 15-29-vuotiaiden nuorten arvoja ja asenteita. Tutkimukseen osallistui 1894 nuorta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme