Mainos
Mainos

Nuorten huumeiden käyttö vähäistä

Eurooppalaisten nuorten päihteiden käyttöä selvittävän tutkimuksen mukaan suomalaisnuoret sen sijaan juovat itsensä muita yleisemmin humalaan.

Huumeiden käyttö on 15-16-vuotiaiden suomalaisnuorten keskuudessa edelleen moniin muihin maihin verrattuna vähäistä. Eurooppalaisten nuorten päihteiden käyttöä selvittävän ESPAD-tutkimuksen mukaan yleisintä huumetta eli kannabista on Suomessa kokeillut 11 prosenttia ikäluokasta, mutta säännöllisiä käyttäjiä ei tässä ikäluokassa ole juuri lainkaan.

Englannissa, Ranskassa ja Sveitsissä kannabista on kokeillut tai käyttänyt lähes 40 prosenttia ikäluokasta, ja joka kymmenes nuori ilmoitti käyttäneensä sitä säännöllisesti.

Huumeiden sijaan suomalaisnuoret juovat itsensä humalaan. Vaikka humalajuominen on jonkin verran vähentynyt tämän vuosituhannen alussa, Suomi kuuluu edelleen niiden maiden joukkoon, jossa humalajuominen on yleisintä.

Kaikkein yleisintä humalajuominen on Tanskassa. Pohjoismaissa nuoret juovat harvoin, mutta silloin kun juodaan usein päädytään humalaan. Keskieurooppalaiset nuoret sen sijaan juovat usein, mutta humaltuvat harvoin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot