Mainos
Mainos

Nuorten itsemurha-aalto huolettaa Piikkiössä

Piikkiössä, Varsinais-Suomessa on syksyn aikana ilmennyt vakava nuorten aikuisten itsemurha-aalto. Kunnassa on vain 7500 asukasta. Silti muutaman kuukauden sisällä siellä on tapahtunut jo kolme itsemurhaa. Poliisin mukaan tiedossa on lisäksi ainakin yksi itsemurhan yritys. Pieni kunta on nyt kovan paikan edessä nuorten pahoinvoinnin vähentämiseksi.

Asiasta vaikean tekee myös se, että menehtyneet ovat tunteneet toisensa. Vanhempien huoli on kasvanut syksyn edetessä.

- Kyllä vanhemmat aidosti välittävät lapsistaan ja haluavat kuulua heidän arkeensa. Varmasti tämän jälkeen kysellään yhä useammassa perheessä ahkerammin lasten kuulumisia, arvioi sosiaalisihteeri Tuija Hongisto SPR:n Varsinais-Suomen piiristä.

Itsetuhoisen käytöksen syyt voivat olla moninaiset. Siksi on tärkeää että lähipiiriä ei syyllistetä. Silloin tällöin itsemurhat voivat aiheuttaa myös aaltoliikkeen, kuten nyt Piikkiön tapauksessa.

Kierteen katkaisemiseksi ystävillä ja perheellä on tärkeä rooli. Piikkiön SPR on yhdessä muiden tahojen kanssa järjestänyt keskustelutilaisuuden ja jatkossa tarkoitus on lisätä yhteistyötä koulujen, poliisin ja seurakunnan kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme