Mainos
Mainos

Nuorten juominen tehovalvontaan ensi viikolla

Sekä poliisi että Alko järjestävät valtakunnallisen kampanjan, jolla pyritään estämään alaikäisten alkoholin käyttö koulujen päättymisen aikaan.

Alaikäisten juopottelua yritetään koulujen päättyessä hillitä tehovalvonnalla. Sekä poliisi että Alko järjestävät valtakunnallisen kampanjan, jolla pyritään estämään alaikäisten alkoholin saanti ja käyttö.

Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa asian puolesta tempaisee Stakesin tutkimushanke. Kauppoihin sijoitetaan nuorille suunnattuja Näytä paperit -julisteita, mutta ennen kaikkea vastuuta perätään myyjiltä ja lähipiiriltä.

- Monikaan ei tule miettineeksi, että keskeisiä ehkäisevän päihdetyön tekijöitä ovat kauppojen kassat ja ravintolahenkilökunta, projektikoordinaattori Minna Kesänen sanoo.

Kampanjan tavoitteena on, että paperit tarkastettaisiin kaikilta alle 25-vuotiailta.

Asiantuntijoiden mukaan alaikäisten alkoholin saantiin puuttuminen on parhaita keinoja alkoholihaittojen vähentämiseksi. Varhain aloitettu alkoholin käyttö lisää riskiä riippuvuuteen.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 22.05.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot