Mainos
Mainos

Nuorten kiinnostus lukioon laskusuunnassa

Viime vuosina alle 57 prosenttia peruskoulun päättäneistä nuorista on pyrkinyt lukioon, kun vielä viisi vuotta sitten lukioon halusi liki 61 prosenttia nuorista.

Myös lukiossa aloittaneiden määrä on laskenut. Viisi vuotta sitten lukiossa aloitti liki 56 prosenttia ja viime vuonna pari prosenttia vähemmän.

Suomen lukiolaisten liitto haluaisi harventaa lukiolaisten määrää 45 prosenttiin, jotta mm. yliopistot arvostaisivat paremmin lukiopapereita. Lisäksi liitto harventaisi pois sellaisia opiskelijoita, joilla ei ole motivaatiota.

Valkolakit jaettiin tänään

Koulutyö on päättynyt tältä keväältä. Ylioppilaslakin painoi päähänsä tänään noin 32 500 lukio-opintonsa päättänyttä. Heistä noin joka kolmas saa jonkinasteisen opiskelupaikan.

Tulevina vuosina ylioppilaita on vähemmän, sillä lukiossa aloittaneiden määrä on laskenut viime vuosina jonkin verran. Toisen asteen ammattillisista oppilaitoksista valmistui tänä keväänä noin 38 000 nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot