Mainos
Mainos

Nuorten kolareita huolestuttavan paljon - "asenteet kuntoon"

Autoliitto on huolissaan erityisesti nuorten liikenneonnettomuuksista, joita on sattunut viime aikoina turhankin paljon. Esimerkiksi kaksi nuorta sai surmansa henkilöauton ulosajossa Espoossa eilen illalla.

Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomalan mukaan liikennevalvontaa on lisättävä, mutta ennen kaikkea nuorten asenteet on saatava kuntoon.

– Nuorten onnettomuuksissakin isossa osassa näyttelee alkoholi. Sillä ei ole eroa, onko ikääntynyt vai tuore kuljettaja, jos suhtautuminen alkoholiin on se, ettei millään ole mitään väliä. Asenteet on saatava kuntoon jo varhaisessa vaiheessa, Luomala kertoo.

Hänen mukaansa nykyiset promillerajat ovat riittävät. Autoliitto ei myöskään kannata 80-lätkän palauttamista nuorille kuljettajille.

– Se ei ole meidän mielestämme enää nykyaikaa. Lätkä herättäisi muissa kuskeissa turhaa aggressiota nuorta kuskia kohtaan. Nuoret ovat liikenteessä samanarvoisia kuskeja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme