Mainos
Mainos

Nuorten kuskien aiheuttamat kuolonkolarit vähentyneet

Vaikka kuolemaan johtaneita liikenneonettomuuksia oli alkuvuonna muutama enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana, ovat nuorimpien kuskien aiheuttamat kuolonkolarit vähentyneet selvästi.

Nuorimpien, alle 21-vuotiaiden kuljettajien aiheuttamat kuolonkolarit vähentyivät selvästi edellisvuodesta tammi-kesäkuun aikana.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan 18-20 -vuotiaat aiheuttivat 16 kuolonkolaria, kun viime vuonna vastaavana aikana määrä oli 29. Eniten lisääntyivät 26-40-vuotiaiden aiheuttamat kuolonkolarit, joita sattui 39 eli 15 onnettomuutta enemmän kuin viime vuonna. 21-25-vuotiaiden aiheuttamien kuolinonnettomuuksien määrä on pysynyt ennallaan.

Suurimman osan alkuvuonna sattuneista kuolonkolareista kuitenkin aiheuttivat 41-60-vuotiaat, kolareita oli kaikkiaan 42. Lisäystä edellisvuoteen oli neljännes.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla tieliikenteessä sattui yhteensä 132 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli yhteensä 149 henkilöä. Onnettomuuksia oli kolme enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Lauantai vaarallisin päivä

Melkein joka neljäs onnettomuus sattui lauantaina. Aikaisempina vuosina lauantaille on sattunut keskimäärin vain joka seitsemäs onnettomuus.

Kaikista kuolonkolareista lähes puolet ajettiin 1990-luvulla käyttöön otetulla ajoneuvolla. Yli puolella alle 21-vuotiaista oli allaan 1980-luvun ajokki.

Moottoripyöräilijöiden aiheuttamia kuolonkolareita sattui vuoden alkupuoliskolla kymmenen. Kaksi motoristia oli myös kuolonkolarin toisena osapuolena. Kuolemaan johtaneita kevyen liikenteen onnettomuuksia oli alkuvuonna kolmannes enemmän kuin viime vuonna, ja niissä kuoli 38 henkilöä.

Kouluikäisille polkupyöräilijöille sattui aiempaa enemmän kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Viidestä henkensä menettäneestä lapsesta vain yhdellä oli kypärä.

Alkoholiepäilyt ovat lisääntyneet parilla prosenttiyksiköllä tänä vuonna. Arviolta 27 prosenttia kolarin aiheuttaneista kuljettajista ajoi humalassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme