Mainos
Mainos

Nuorten kuulovauriot ovat yleistyneet

Kuuloliiton mukaan noin 750 000 suomalaisella arvioidaan olevan jonkinasteinen kuulon alenema.

Määrä on kasvanut väestön ikääntyessä, mutta myös nuorten kuulovauriot ovat yleistyneet. Joka viidennellä armeijan aloittavalla kuulo on jo heikentynyt.

Kuuloliiton tiedottajan Annette Fagerströmin mukaan vapaa-ajan melusta aiheutuvien kuulovammojen määrä on lisääntynyt.

Musiikkia kuunnellaan kuulokkeilla yhä useammin vapaa-ajalla, työmatkoilla ja työpaikalla.

Kannettavien soittimien kuuntelu on kuulolle rasittavampaa kuin kaiuttimien kautta kuuntelu, koska kuulokkeista musiikki pääsee esteettömästi korvaan.

Melusta aiheutunut kuulovaurio syntyy yleensä hitaasti ja huomaamattomasti vuosien saatossa. Ensimmäinen varoitusmerkki on yleensä tinnitus esimerkiksi konsertin jälkeen. Silti korvat eivät välttämättä varoita liian kovalle melulle altistumisesta mitenkään.

– Esimerkiksi bussissa tai kaupungilla soittimen äänenvoimakkuutta tulee helposti nostettua, jotta ympäristön muut äänet peittyvät. Usein tämän huomaa vasta seuraavana päivänä, kun kuulokkeet laittaa uudestaan korviin.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot