Mainos
Mainos

Nuorten mielenterveysasenteet tiukentuneet

Nuorten asenteet mielenterveyskuntoutujia kohtaan ovat tiukentuneet, ilmenee Mielenterveyden keskusliiton barometrista.

Nuoret ovat barometrin mukaan muun muassa kaikkein haluttomampia asumaan mielenterveysongelmaisen naapurissa. 36 prosenttia nuorista koki myös, että mielenterveysongelmaisten kohtaaminen on epämukavaa tai pelottavaa. Johtajien ja ylempien toimihenkilöiden suhtautuminen on sen sijaan aiempaa myönteisempää.

Enemmistö suomalaisista suuntaisi mielenterveysrahoja nykyistä enemmän avohoitoon. Lähes kaikki vastaajat olivat vakuuttuneita siitä, että hyvien lääkkeiden ja psykoterapian avulla kuntoutuja pystyy elämään normaalia elämää.

Alan ammattilaisten mielestä mielenterveyspalvelut eivät nykyisellään tue kuntoutumista riittävästi. Potilaita juoksutetaan kolmen kuukauden välein kontrollikäynneillä, mutta varsinaista hoitoa he eivät useinkaan saa. Potilaille annetaan liian usein vain lääkkeitä tai sairauslomaa.

Mielenterveysbarometriin haastateltiin mielenterveyskuntoutujia, heidän omaisiaan, alan ammattilaisia ja suurta yleisöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme