Mainos
Mainos

Nuorten mielenterveyspalvelut saamassa lisää rahaa

Nuorten mielenterveyspalveluihin aiotaan kohdentaa lisärahaa. Helsingin Sanomien mukaan aikomuksen taustalla ovat viimeaikaiset veriteot Jokelassa ja Keravalla, joissa tekijänä on ollut mieleltään järkkynyt nuori.

Päätöstä valmistellaan parhaillaan sosiaali- ja terveysministeriössä. Kyseessä ovat niin sanotun Kaste-ohjelman noin 25 miljoonan euron määrärahat, jotka ovat peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) hallinnassa. Ohjelman painopisteitä ovat muun muassa lasten, nuorten ja perheiden palvelut, perusterveydenhuollon vahvistaminen ja syrjäytymisen ehkäisy.

Määrärahalla halutaan tukea kuntien tai kuntayhtymien hankkeita isoilla summilla. Aiemmin vastaavia hankerahoja on jaettu pienissä erissä satoihin eri kohteisiin.

"Kyseessä pienet rahat"

Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtajan Marita Ruohosen mielestä ministeriön lisärahoituksessa on kyse pienistä summista, jotka ovat vain hätäapu.

- On hyvä, että rahoitusta tulee. Meillä on kuitenkin sellainen ongelma, että on paljon hyviä projekteja, hankkeita ja osaamista, mutta se ei vakiinnu kentälle, koska ei ole rahaa, jolla tehdään näitä asioita pitkällä tähtäimellä, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Ruohonen kritisoi.

Kunnat ja kuntayhtymät voivat lähettää hakemuksiaan Kaste-ohjelmaan elokuun loppuun saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme