Mainos
Mainos

Nuorten miesten tapaturma- ja väkivaltakuolemat lisääntyivät puolella

Erityisesti huumeista, lääkkeistä ja alkoholista johtuviin myrkytyksiin ja tulipaloihin kuoli nuorukaisia.

Nuorten 15-24-vuotiaiden miesten tapaturma- ja väkivaltakuolemat lisääntyivät viime vuonna yli puolella. Alle 15-vuotiaita lapsia kuoli viime vuonna tapaturmaisesti poikkeuksellisen vähän.

Eniten viime vuonna lisääntyivät huumeista, lääkkeistä ja alkoholista johtuvien myrkytysten sekä tulipalojen aiheuttamat kuolemat. Humaltuneiden osuus tapaturmissa kuolleista kasvoi 36 prosentista 38 prosenttiin. Lähes neljä kymmenestä tapaturmaisesti kuolleesta oli päihtyneitä. Tulipaloissa päihtyneenä kuolleita oli yli kaksi kertaa edellisvuotista enemmän.

Myös alkoholimyrkytyksiä oli aiempaa enemmän. Viime vuonna alkoholimyrkytykseen kuoli 575 ihmistä.

Kaikkiaan viime vuonna tapaturmiin kuoli yli 3000 ihmistä. Suurin osa heistä kuoli kotona tai vapaa-ajalla. Kaatumiset ja putoamiset ovat edelleen yleisin tapaturmakuolemien syy.

Kansanterveyslaitoksen koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn yksikkö seuraa suomalaisten tapaturmakuolleisuutta Tilastokeskuksen kuolemansyytilaston avulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot