Mainos
Mainos

Nuorten pahoinvointi lisääntyy

Tuoreen kouluterveyskyselyn mukaan nuorten pahoinvointi lisääntyy edelleen. Joka kymmenennellä 8- ja 9-luokkalaisella on jokin pitkäaikainen lääkärin toteama pitkäaikainen tauti ja 12 prosenttia koululaisista käyttää lääkärin määräämiä lääkkeitä. Joka kolmannella oppilaalla on päivittäisiä kuormitusoireita.

Eniten ovat lisääntyneet väsymys, niska- ja hartiakivut, univaikeudet, päänsärky ja masentuneisuus. Pahoinvointioireiden määrä on kouluterveystutkimusten mukaan selvässä yhteydessä oppilaan kotioloihin, opiskeluvaikeuksien määrään ja suhteisiin opettajiin ja oppilastovereihin.

Huhtikuussa tehtyyn kouluterveyskyselyyn vastasi noin 27000 8- ja 9-luokkalaista Länsi-Suomen läänissä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot