Mainos
Mainos

Nuorten parlamentti torjui ydinvoiman lisäämisen

Eduskunnassa perjantaina kokoontunut nuorten parlamentti torjui ydinvoiman lisärakentamisen. Asiasta äänestettiin kyselytunnilla, jossa ministerit vastasivat koululaisten kysymyksiin.

Ydinvoiman lisärakentamista vastaan äänesti 155 nuorten parlamentin edustajaa. Ydinvoiman puolesta äänesti vain 41 edustajaa ja yksi äänesti tyhjää.

Nuorille vastaamassa olivat kaikki hallituksen ministerit. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sai selittää, miksi ministereiden ei hänen mielestään pitäisi vastata gallup-kyselyihin. Sakari Nuuttila Ehnroosin koulusta Mäntsälästä kysyi, eikö sellainen asenne loukkaa sananvapautta ja ole vierasta demokratialle.

Monet kysymykset liittyivät tavalla tai toisella koulumaailmaan. Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) kertoi, että kouluille on lähdössä uudet ja selkeämmät ohjeet varojen keruusta esimerkiksi retkiä varten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme