Mainos
Mainos

Nuorten psyykelääkkeiden käyttö yleisintä Itä-Suomessa

Nuorten ja nuorten aikuisten psyykenlääkkeiden käyttö on yleisintä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä, kertoo Kelan tuore tutkimus. Psyykelääkkeiden käytössä on suuria alueellisia eroja; vähiten psyykelääkkeitä syövät nuoret Länsi-Pohjan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiireissä.

Kelan Perhepiirissä-tutkimuksen mukaan alueellisia eroja selittävät muun muassa sairaanhoitopiirien erilaiset hoitotavat ja -prosessit.

16-27-vuotiaat käyttävät useimmin masennuslääkkeitä. Nuorten aikuisten keskuudessa myös uni- ja rauhoittavien lääkkeiden käyttö on merkittävää. Psykoosilääkkeiden käyttäjäprofiili viittaa siihen, että psykoosilääkkeitä käytetään yhä enemmän myös käytöshäiriöihin.

Tutkimuksen mukaan alle 15-vuotiaiden psyykenlääkitys on Suomessa harvinaista. Yleisimmin peruskouluikäisille pojille määrätään tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöön (ADHD) tarkoitettuja lääkkeitä ja tytöille masennuslääkkeitä.

(MTV3)

Lue muut jutut Kelan Perhepiirissä-tutkimuksesta:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot