Mainos
Mainos

"Nuorten pyllyilystä syntyy kulttuuritekoja"

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto on valinnut kesän tapahtumaan erityisen paljon nuorten ammattilaisten tekemää ohjelmaa. Tapahtumassa nähdään useita nuorten teatteriohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden esityksiä.

Reimaluoto linjaa ohjelmajulistuksessaan, että nuoret elämäntunnossa olevat ihmiset haluavat sanoa ja vaikuttaa. -Sanoessaan he oppivat näyttämään suuntaa, joka ei vielä piirry täysin selvästi, mutta on jo hahmolla.

Hänen mielestään oman tilansa raivannut kansalainen ei useinkaan enää tarvitse idealismia tai innoitusta. -Me emme liiku epämukavuusalueilla, vaan pötköttelemme kaukosäädin kädessä olohuoneen sohvalla normielämän ojanpohjalla, Reimaluoto runoilee.

-Kaikesta huudosta, melskeestä ja pyllyilystä syntyy aina tavattoman hienoja toimintoja, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja uusia ekologisia käytäntöjä – suomalaisia kulttuuritekoja, Reimaluoto uskoo.

Reimaluodon mukaan vanhempaakaan väkeä ei ole unohdettu. Tapahtumassa esiintyvät esimerkiksi taiteilijat Jukka Virtanen ja Aira Samulin ja Suven Runoilija on Mirkka Rekola (s.1931).

Runoviikolla näkyy myös tapahtuman nykyinen painopiste, joka on yhteisöteatteri. Ohjelmistossa on lisäksi Veikko Sinisalo -kilpailun finaali, jossa kuusi nuorta lausujaa mittelee Vuoden nuori lausuja -tittelistä.

Runoviikko järjestetään 4.-8.7.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme