Mainos
Mainos

Nuorten rasistiset asenteet lisääntyneet

Kyselytutkimuksen mukaan pojat ovat huomattavasti suvaitsemattomampia kuin tytöt.

Peruskoulun päättävien nuorten rasistiset asenteet ovat reilusti kaksinkertaistuneet vuodesta 1990 vuoteen 2003. Dosentti Osmo Virrankosken tuoreen tutkimuksen mukaan suvaitsemattomien suomenkielisten nuorten määrä on lisääntynyt 15 prosentista 35 prosenttiin.

Pojista suvaitsemattomia oli puolet ja tytöistä 19 prosenttia.

Virrankoski on seurannut asenteiden kehittymistä samalla kyselymenetelmällä tutkimusvuosina. Hän peräänkuuluttaa opettajien ja kasvatustieteilijöiden vastuuta. Peruskoulun kansalaiskasvatus on hänen mukaansa retuperällä.

Virrankoski esittelee tutkimustuloksiaan artikkelissa, joka sisältyy professori Annikki Koskensalon 60-vuotispäivän kunniaksi julkaistuun juhlakirjaan. Se on julksitettu Turussa järjestetyssä Vieraiden kielten pedagogiikkaseminaarissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot