Mainos
Mainos

Nuorten rikollisuus lisääntynyt hieman

Toissa vuonna epäiltiin rikoksesta yhteensä noin 20 000 alaikäistä nuorta. Tyypillinen nuoren tekemä rikos on varkaus tai näpistys.

Lähes joka kymmenettä 15-17-vuotiasta suomalaista epäiltiin jostain lainrikkomuksesta vuoden 2005 aikana. Määrä laski 1990-luvulla, mutta on kasvanut hieman viime vuosina.

Kaikkiaan alaikäisiä epäiltyjä oli noin 20 000. Lähes joka neljäs epäilty alaikäinen oli alle 15-vuotias ja tämän vuoksi rangaistusvastuun ulkopuolella.

Nuoret syyllistyivät yleisimmin varkauksiin, näpistyksiin, liikennerikkomuksiin ja pahoinpitelyihin. Näpistyksestä epäiltyjä lukuun ottamatta suurin osa epäillyistä oli poikia.

Pojat saivat rangaistuksia neljä kertaa niin usein kuin tytöt. Yleisimmät rangaistukset olivat sakko ja rikesakko.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen ja Stakesin Suomalainen lapsi 2007 -julkaisusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot