Mainos
Mainos

Nuorten suhtautuminen maahanmuuttajiin ristiriitaista

Tuoreesta barometristä ilmenee myös, että työn ja tasa-arvon merkitys on yhä tärkeämpää nuorille.

Nuorten suhtautuminen maahanmuuttajiin näyttää tuoreen Nuorisobarometrin mukaan ristiriitaiselta. Suomalaiset nuoret suhtautuvat maahanmuuttajiin pääosin myönteisesti, mutta vastauksista ilmenee säröjä.

Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että suomalaisnuoret halveksivat maahanmuuttajanuoria. Noin kolmannes vastaajista ei pidä hyvänä sitä, jos Suomeen tulisi enemmän ulkomaalaisia. Noin viidennes on ainakin jokseenkin sitä mieltä, että monet ulkomaalaiset tulevat Suomeen vain käyttääkseen hyväkseen verovarojamme.

Barometristä ilmenee myös, että työn ja tasa-arvon merkitys on yhä tärkeämpää nuorille. Esimerkiksi halu sitoutua tiettyyn työpaikkaan on yhä yleisempää.

Nuorisoasiain neuvottelukunnan ja Nuorisotutkimusverkoston barometriin vastasi 1900 suomen- ja 500 ruotsinkielistä 15-29-vuotiasta nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot