Mainos
Mainos

"Nuorten tupakointi kuriin"

Hallituksen hyväksymän kansanterveysohjelman Terveys 2015:n tavoitteena on vähentää 16-18-vuotiaiden tupakointi puoleen nykyisestä. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ikäluokan tytöistä ja pojista polttaa päivittäin noin 30 prosenttia. Ohjelmaan kirjatun tavoitteen mukaan tupakoijien määrän pitäisi puolittua vuoteen 2015 mennessä.

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara sanoi ohjelman esittelytilaisuudessa tänään Kuopiossa, että nuorten päihteettömyys on kova haaste. Tupakoinnin ohella lasten ja nuorten alkoholin käyttö huolestuttaa ministeriä. -Lasten ja nuorten kännääminen ja tupakointi ovat osa syrjäytymiskehitystä. Vähättelemättä huumeiden vahingollisia vaikutuksia kannattaisi muistaa, että lasten ja nuorten juominen on suuri ongelma, Soininvaara korosti. Soininvaara paheksui sitä, että yleisötapahtumissa alkoholi on keskeisessä asemassa. Hän arvosteli myös urheiluseuroja, joilla on näkyvää markkinointiyhteistyötä alkoholijuomia valmistavien yritysten kanssa. -Edustusjoukkue on nuorten idoli, ministeri muistutti.

Pääpaino terveyden edistämisessä

Nuoret juovat entistä enemmän.

Hallitus hyväksyi toissa viikolla kansanterveysohjelman, joka linjaa Suomen terveyspolitiikkaa 15 vuotta eteenpäin. Ohjelmassa esitetään kahdeksan kansanterveydellistä tavoitetta ja 36 toimintaa koskevaa kannanottoa. Pääpaino ohjelmassa on terveyden edistämisessä. Terveyspalvelujärjestelmän kehittämistä on linjattu Terveydenhuolto 2000-luvulle -hankkeessa. Ohjelman tavoitteiden toteutumista seurataan neljän vuoden välein. Ylijohtaja Jussi Huttunen sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoi, että hankkeen vahvuuksia ja heikkouksia käydään läpi Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme