Mainos
Mainos

"Nuorten työllistämisessä ei voida lähteä ikäsyrjintään"

Nuorten syrjäytyminen on jälleen nostettu puheenaiheeksi Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa.

Ratkaisuksi on väläytelty erilaisia vaihtoehtoja kuten oppisopimuskoulutus ja palkka-ale. Jälkimmäisestä eivät kaikki tosin innostu.

– Sehän on ikäsyrjintää. Ei muillekaan iän mukaan makseta palkkaa, vaan osaamisen ja koulutustason mukaan, toteaa STTK:n opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Ulla Hyvönen.

Suomen yrittäjät painottavat, että yritykselle korvataan se kustannus, joka tulee kouluttamattoman ja kokemattoman nuoren palkkaamisesta.

Yrittäjät kuitenkin valittelevat, että esimerkiksi oppisopimuskoulutukseen tukien hakeminen on raskasta. Yrittäjän kun pitäisi voida keskittyä vain työnteon opettamiseen.

"Nuoria ei voi syyttää"

Suomessa on 110 000 kouluttamatonta nuorta, työttömiä on 40 000 ja kaiken ulkopuolella 25 000 nuorta.

– Millainen tila yhteiskunnassamme on niille, jotka eivät ole sosiaalisia tai aktiivisia, tai joihin ei ole tarttunut perusturvallisuus odotetulla tavalla, pohtii arkkipiispa Kari Mäkinen.

Entä mitä mieltä ongelmasta ovat nuoret miehet?

– Ei siitä ainakaan nuoria pidä syyttää. Minullakin on paljon kavereita, jotka ovat valmiita tekemään töitä, toteaa Markus Arola.

Hän pitää työssä erityisen tärkeänä sitä, että se tuo säännöllisen elämänrytmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot