Mainos
Mainos

Nuorten työttömyyden kasvu vakava uhka mielenterveydelle

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri on huolissaan nuorisotyöttömyyden aiheuttamista mielenterveyshäiriöistä. Alle 25-vuotiaiden työttömyys on vuodessa kasvanut 53 prosenttia.

- Tällä tilanteella on sekä välittömiä että pitkäaikaisia vaikutuksia nuorten mielenterveyteen. Kun ihminen ei pääse kunnolla elämän alkuun, usko tulevaisuuteen alkaa helposti horjua. Tulevaisuudenuskon katoaminen näkyy sairastavuutena ja monenlaisina elämän hallinnan ongelmina, Pekka Sauri sanoo.

Mielenterveyssyistä työkyvyttömyyseläkkeelle vuonna 2007 siirtyi 1913 alle 30-vuotiasta. Muutos vuodesta 2000 oli yli 108 prosenttia. Vastaavasti muiden kuin mielenterveysongelmien vuoksi siirtyi työkyvyttömyyseläkkeelle 617 alle 30-vuotiasta.

- Mielenterveyssyyt olivat toisin sanoen kolme kertaa yleisempiä eläkkeelle siirtymisen syitä kuin muut perusteet.

Erityisesti nuoret naiset eläköityvät mielenterveyssyistä kiihtyvää tahtia.

Sauri peräänkuuluttaa nopeaa reagointia ja nuorten tukemista työelämään kiinni pääsemiseksi.

- Hoitotakuun ulottaminen myös mielenterveyden ongelmiin on myös keskeinen väline työkyvyttömyyden ehkäisyssä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot