Mainos
Mainos

Nuuska määritellään uusiksi Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan tupakkalakia on viilattu paremmin EU-direktiiviin sopivaksi. Ulkoministeriö kertoo perjantaina Suomen hallituksen kannan nuuskakysymykseen.

Ahvenanmaan maakuntahallitus on antanut uuden nuuskaa koskevan lakiesityksensä maakuntapäiville. Uudessa, paremmin EU-direktiiviin sopivassa esityksessä nuuska määritellään "suussa käytettäväksi tupakaksi".

Maakunnan hiljattain muutetun tupakkalain mukaan nuuskan myynti on kielletty Ahvenanmaan lipun alla purjehtivilla laivoilla paitsi silloin, kun ne ovat Ruotsin tai kansainvälisillä vesillä. EU:n komissio ilmoitti aiemmin kesällä, että Ahvenenmaan uusi tupakkalaki ei kelpaa. Samoin säilyi sakon uhka.

Maakuntahallituksen uudessa lakiesityksessä tekstiä on muutettu niin, että nuuskan myyntikielto on voimassa kaikkialla muualla kuin Ruotsin vesillä.

Maakuntahallitus on lisäksi lähettänyt ulkoministeriölle kirjeen, jossa kerrotaan uudesta lakiehdotuksesta. Kirjeessä korostetaan, kuinka tärkeää on nuuskan myynnin jatkaminen Ruotsin vesillä.

Ulkoministeriön on määrä kertoa perjantaina Suomen hallituksen kanta nuuskakysymykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme